• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

08.11.2022

                         

Дронамикс, компанията производител и оператор на дългообхватни товарни дронове за търговски цели, обяви, че ще работи с летище Балчик по част от тестовите си полети. Летателната програма, която се извършва като част от процеса по сертифициране на самолета, се очаква да започне преди края на годината. Дронамикс е придобил всички нужни разрешения от съответните национални и международни органи.

Основаната от българи Дронамикс е бързо растяща, технологична компания, която се стреми да промени движението на стоки по света. Пълномащабната версия на Черния Лебед, както се нарича дронът им, може да пренесе 350 кг на разстояние от 2500 км. Черният Лебед е създаден така, че да направи достъпа до доставки като храна, лекарства, резервни части и онлайн търговия, на същия ден достъпен, бърз и екологично-съобразен, увеличавайки диапазона от бизнеси и общности в България и останалия свят, които могат да се възползват от тази технология.

Дронамикс е първият стратегически партньор в сферата на дроновете на Международната Въздушно Транспортна Асоциация (IATA) и е първата товарна-дрон компания в Европа с лиценз за операции.
Община Балчик и „БалБок Инженеринг“ АД oрганизират
Мобилен пункт за събиранe
С решение № 68-НС/1503.2023 год. на РИК - Добрич е утвърден график за обучение на членовете на СИК.
Обучението ще се проведе на 27.03.2023 год. (понеделник) от 14.00 часа в НЧ "Паисий...