• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

12.10.2022

Ученици от 11а клас на СУ „Христо Ботев“ посетиха днес Община Балчик. Визитата бе по покана на кмета Николай Ангелов във връзка с Деня на българската община – 12 октомври. Младите хора се запознаха с работата на различните отдели в местната администрация, а служителите в тях споделиха как работят и за какво отговарят отделните звена в структурата на Общината.
Най-очаквана бе срещата с кмета. На нея всеки от гостите връчи плик с надпис: „Ако бях кмет, щях да…“ Сред многото изброени желания на учениците към кмета личеше активна гражданска позиция и желание градът и общината да се развиват във всички сфери. Една част от препоръките на младите останаха на кметското бюро, за да влязат в проекта на бюджета за следващата година. Николай Ангелов отговори на всички написани въпроси и каза на учениците, че имат щастието да живеят в един от най-красивите български градове. Той им пожела също да останат да работят за просперитета на града и пожела някои от тях да бъдат следващите кметове на Община Балчик.

Кино-концерт, посветен на видния български пианист и композитор Димитър Ненов, ще се проведе в Балчик на 25 март от 17:30ч. на сцена “Мелницата”.
При извършено на 12.02.2024 г. и 26.02.2024 г. пробонабиране и изследване по показателите от група „А“ от пунктове при крана на потребителя в 08. Зона Оброчище 1, с. Сен