• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

27.09.2022

Повече от 100 ученици се включиха в спортния празник, чрез който в Балчик се отбеляза Деня на европейското сътрудничество. В продължение на няколко часа децата от местните училища караха велосипеди, осигурени от Oбщината, по крайбрежната алея. Разнообразни подаръци бяха раздадени от Техническия секретариат на офиса на програма ИНТЕРРЕГ VА в румънския град Кълъраш, който е и основен организатор на проявата. Гости на празника бяха участници от Букурещ и община Александрия от северната ни съседка.

Програмите Интеррег за териториално сътрудничество са ключов елемент от политиката за сближаване на Европейския съюз. Целта им е да решават общи проблеми на съседни региони в области като здравеопазване, образование, младежи, транспорт, околна среда, наука и култура.

Концерт “Нека бъдем добри! “НЕ” на домашното насилие на деца и насилието в училище” се проведе в залата на читалище “Паисий Хилендарски 1870” в Балчик.
5 133 са гласувалите за депутати в Народното събрание в община Балчик. Това е 29,49% от имащите право на глас. 4 866 души /29,05%/