• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

22.07.2022

Традиционните за средата на лятото “Дни на класиката” се откриват утре в Балчик. 13-то издание на фестивала, събиращ най-много зрители в Белия град, ще се проведе на самия морски бряг. За първата фестивална вечер ще пристигне от Германия Виви Василева, чието име се свързва с афишите на много европейски сцени. Тя ще е солист на Камерен ансамбъл “Софийски солисти”, който тази година отбелязва 60 години от своето създаване. Тяхното съвместно изпълнение пред балчишката публика ще бъде с творба, написана специално за Виви от младата композиторка Бушра Ел-Турк. 

В следващите дни на сцена “Мелницата” изява ще имат Български Камерен Оркестър от Добрич, пианистката Надежда Цанова, актрисата Йоана Буковска-Давидова, балетистите Веса Тонова и Росен Канев, солистите и оркестърът на Държавна Опера Варна. Финалът на фестивала ще бъде на 30 юли със звездното участие на Орлин Горанов, Еделина Кънева и Орлин Павлов с Оркестъра на Бургаската опера. Те ще закрият фестивала със спектакъла “Ах, този мюзикъл!”

Фестивалът се организира от Фондация “Академия Класика” с финансовата и логистична подкрепа на Община Балчик. 


От 5 до 8 юни 2023 година ще се проведе тактическо учение на Военновъздушните сили в района на Шабла. ВМС на
С информационно събитие на 16.05.2023 г в Община Балчик стартира кампанията на екипа на СНЦ „Местна инициативна група Балчик - Генерал Тошево" с представители на всички...