• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

01.06.2021

В рамките на инициативата "Зрението е всичко! Прегледай се!" на 18 юни в Балчик ще се проведат безплатни очни прегледи за деца и възрастни хора.
Националната скринингова кампания е организирана от Български лекарски съюз, Българското дружество по офталмология и Байер България.

Инициативата цели да спомогне за диагностиката на най-честите социално-значими очни заболявания, да популяризира същественото значение на профилактичните прегледи и да информира обществото за важната роля на грижата на очното здраве.

Мобилният очен кабинет на "Зрението е всичко! Прегледай се!" започна тримесечното си пътуване в различни градове на страната на 10-ти май, а кампанията ще продължи до 16 юли 2021 г. Офталмолози ще консултират безплатно деца и възрастни хора на 18 юни /петък/ от 9 до 16 ч. в ТИЦ "Мелницата".

Всеки, който желае, може да се запише за преглед в рамките на работното време на телефон: 057972023 и 0895554206.

Предвид необходимото време за преглед от около 10 минути, вероятно ще могат да бъдат записани между 45 и 50 човека, съобщават организаторите на кампанията.

Община Балчик ще се включи в кампанията на bTV "Да изчистим България заедно". Събитието ще се проведе на 14 септември, като през деня всеки, които иска да се включи,
През ДСК Директ можете да платите своя данък МПС и други местни данъци и такси към Община Балчик.