• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

06.07.2020

За единадесети път "Дни на класиката в Балчик" ще събере почитателите на музиката с изпълнители от България, Румъния, Босна и Херцеговина, Германия и Бразилия. Фестивалът ще се проведе на брега на морето и ще срещне публиката с участниците на откритата сцена на Туристическия и информационен център "Мелницата".

Началото ще бъде дадено на 25 юли /събота/ с концерт на перкусионистката Виви Василева - най-малката сестра на именития цигулар Васко Василев. Изключително атрактивната Виви, жънеща успехи на най-големите световни сцени, е поканила за свой партньор на подиума бразилския китарист Лукас Кампара Диниз.

Сред участниците във фестивалните вечери са музиканти от Оркестъра на Румънското национално радио, Националната филхармония на северната ни съседка, джазмените от "Фънкалеро", виртуозният китарист от Босна и Херцеговина Санел Реджич, китарен ансамбъл "Академика", столичният Филхармоничен духов квинтет и "Кварто квартет". Водещите солисти на оперите в Бургас и Варна заедно с техните оркестри ще задоволят нестихващия интерес на фестивалната публика към вокалното изкуство. "Дни на класиката в Балчик" ще завършат в първия ден на месец август с бляскава оперна гала на Държавна опера Варна под диригентската палка на Григор Паликаров.

Организатор на събитието е фондация "Академия класика", а Община Балчик осигурява финансовия ресурс на традиционната за Белия град културна проява.

Всички събития ще бъдат излъчвани на живо в страницата на фестивала.

Честит 24 май, скъпи преподаватели и ученици, културни дейци и съграждани!
За мен е чест да ви поздравя
6496 домови табели ще бъдат предоставени за жителите на гр. Балчик и вилната зона. Те са изработени по проект: BG06RDN001-19.585-0001