• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

14.11.2018

В навечерието на 140 години от създаването на Българския Червен кръст, Областният съвет на БЧК Добрич постави началото на ежегодна благотворителност в подкрепа на сираци от област Добрич, които желаят да продължат образованието си във Висше учебно заведение в страната.  

Инициативата е с характер на корпоративна благотворителност сред служителите на БЧК, като събраната сума е в размер на 500 лева и гарантира годишна помощ на един стипендиант.

За да удовлетвори потребностите на нуждаещите се млади хора от общините в областта, на 23 октомври 2018 година в подкрепа на социалната кауза стартира и целогодишна фондонабирателна кампания сред обществеността. Събраната сума е 1200 лв.  

Постъпилите запитвания от кандидат - стипендианти в БЧК Добрич вече са трима и се подготвят документи.   

Подбора на стипендианти, условията на които трябва да отговарят и периодите за изплащане на стипендиите са регламентирани в Правилник на ОС на БЧК Добрич.

Съпричастни юридически и физически лица могат да дарят средства по банков път или в касата на областната организация на БЧК, а съвместно с Български пощи Добрич дарения могат да постъпват и в касички поставени в пощенските клонове на общините.

За активност в  „мрежата на доброто" е нужно милосърдие! 

                                  

Сметка на ОС БЧК Добрич:

BG 74 UNCR 9660 100529 4738

Основание за внасяне: Кампания „Солидарност" за сирак;

Допълнителна информация за студенти и дарители:

ОС на БЧК Добрич, ул. „О.Паисий" № 19

Тел. 058 602 247; 058 602 279 /работно време 9-12 ч.; 13-17 ч.

e-mail: dobrich@redcross.bg


На 17 юли /сряда/, при благоприятни метеорологични условия, ще бъдат извършени имагоцидни обработки срещу комари в гр. Балчик и в селата Оброчище, Кранево и Рогачево.
Националният отбор по ветроходство в клас "Оптимист" е в Балчик от днес и до 12 юли ще провежда своите тренировки в акваторията на залива.