• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

14.11.2018

В навечерието на 140 години от създаването на Българския Червен кръст, Областният съвет на БЧК Добрич постави началото на ежегодна благотворителност в подкрепа на сираци от област Добрич, които желаят да продължат образованието си във Висше учебно заведение в страната.  

Инициативата е с характер на корпоративна благотворителност сред служителите на БЧК, като събраната сума е в размер на 500 лева и гарантира годишна помощ на един стипендиант.

За да удовлетвори потребностите на нуждаещите се млади хора от общините в областта, на 23 октомври 2018 година в подкрепа на социалната кауза стартира и целогодишна фондонабирателна кампания сред обществеността. Събраната сума е 1200 лв.  

Постъпилите запитвания от кандидат - стипендианти в БЧК Добрич вече са трима и се подготвят документи.   

Подбора на стипендианти, условията на които трябва да отговарят и периодите за изплащане на стипендиите са регламентирани в Правилник на ОС на БЧК Добрич.

Съпричастни юридически и физически лица могат да дарят средства по банков път или в касата на областната организация на БЧК, а съвместно с Български пощи Добрич дарения могат да постъпват и в касички поставени в пощенските клонове на общините.

За активност в  „мрежата на доброто" е нужно милосърдие! 

                                  

Сметка на ОС БЧК Добрич:

BG 74 UNCR 9660 100529 4738

Основание за внасяне: Кампания „Солидарност" за сирак;

Допълнителна информация за студенти и дарители:

ОС на БЧК Добрич, ул. „О.Паисий" № 19

Тел. 058 602 247; 058 602 279 /работно време 9-12 ч.; 13-17 ч.

e-mail: dobrich@redcross.bg


Община Балчик ще се включи в кампанията на bTV "Да изчистим България заедно". Събитието ще се проведе на 14 септември, като през деня всеки, които иска да се включи,
През ДСК Директ можете да платите своя данък МПС и други местни данъци и такси към Община Балчик.