• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

17.08.2015

По повод 10-годишнината от сключването на договор за побратимяване с румънския град Бран днес бе открита паметна табела на входа на административната сграда на кметството в приятелския град на Балчик.
На церемонията присъстваха представители на Общинския съвет и местната управа.
Знакът е монтиран на входа и изхода на румънския град, който е един от най-посещаваните туристически обекти в северната ни съседка. В следващата седмица такива табели ще бъдат поставени и в Балчик.
Домакинът Георге Хермениану и кметът на Община Балчик Николай Ангелов обещаха да продължат добрите контакти между двата града и дадоха дума да развиват връзките в областта на туризма, културата и спорта.
По повод годишнината Николай Ангелов бе удостоен със званието "Почетен гражданин на град Бран".
В дните, съпътстващи празника, в Румъния гостуваха и два отбора от футболната школа на Балчик. Младите спортисти участваха в турнир в град Брашов, където победиха убедително своите съперници.

Концерт “Нека бъдем добри! “НЕ” на домашното насилие на деца и насилието в училище” се проведе в залата на читалище “Паисий Хилендарски 1870” в Балчик.
5 133 са гласувалите за депутати в Народното събрание в община Балчик. Това е 29,49% от имащите право на глас. 4 866 души /29,05%/