• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

23.11.2009

Кметът на Община Балчик Николай Ангелов провежда днес среща с общинската управа на италианския град Флоренция. Тема на разговорите са административните услуги и опита в прозрачността, отчетността и превенцията на корупцията на местната власт. По-рано днес Ангелов имаше среща с колегата си от Община Пистоя, която има население близо 90 хиляди души.
Няколкодневното посещение на кмета на Балчик в Италия е по проект „Общинските администрации – достъпни, прозрачни и компетентни”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”. В рамките на този проект бе проучен опитът и добрите практики в избрани страни, членки на Европейския съюз. В резултат на проучването, в условията на конкурс, бяха подбрани 30 общини, сред които и Балчик. Присъствието на кмета Николай Ангелов в Италия е свързано с обучение и запознаване с чуждия опит, чиито добри страни ще бъдат приложени и в работата на Община Балчик.

За по-малко от четвърт час парламентарно представените партии в Балчик се споразумяха за състава на СИК-овете в община Балчик по време на свиканите от кмета Николай Ангелов...
Ръководството на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи проведе среща с представителите на местната власт, с директори на училища и социални заведения.