• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

20.06.2014

Усложнената метеорологична обстановка през последната нощ и продължаващият дъжд създават проблеми за жителите на община Балчик. Най-тежко е положението в село Кранево, където придошлата река събори няколко моста и наводни крайбрежната част на селото. От снощи дежурни екипи работят по отстраняване на авариите и възстановяване на електричеството.
Затворен е пътят в местността "Кулака" в Балчик. Наводнени са мази на жилища. Гражданите могат подават сигнали за нередности и проблеми на телефоните на дежурния в местната администрация: 0895554112 и 0579 72523.
Кметовете на населени места в общината следят нивата на язовирите и при нужда са готови да алармират специализираните служби.
Пътят Балчик - Добрич е затворен от сутринта заради наводнение на пътното платно в района на село Приморци. Придошлите води в района на резервата Балтата пречат на нормалния трафик между Албена и Кранево.
Със заповед на кмета Николай Ангелов от днес е обявено бедствено положение на територията на община Балчик.
Община Балчик съветва жителите на града и селата в региона да не предприемат пътувания докато ситуацията не се нормализира.

Община Балчик и „БалБок Инженеринг“ АД oрганизират
Мобилен пункт за събиранe
С решение № 68-НС/1503.2023 год. на РИК - Добрич е утвърден график за обучение на членовете на СИК.
Обучението ще се проведе на 27.03.2023 год. (понеделник) от 14.00 часа в НЧ "Паисий...