• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

27.01.2014

Община Балчик ще кандидатства за присъждането на приз в международния проект "Предприятия за производство на зелена енергия" /Green Blue Energy Factory/. Проектът, който ще представи местната администрация, е реализираното осветление на крайбрежната алея, посредством фотоволтаични елементи. То обхваща участък по дамбата между Морска гара и Двореца. Всяка от близо 70-те светодиодни лампи е с мощност 20 вата.
Инвестицията бе реализирана през миналата година и е на стойност 140 хиляди лева. Парите бяха осигурени чрез проект ”Пилотен модел на изграждане на слънчево улично осветление в Черноморските общини”.
Призът, за който Община Балчик ще кандидатства, има за цел да насърчи производството на енергия от възобновяеми енергийни източници сред участниците в проекта GBE - България, Италия, Германия, Австрия и Словакия.

Кино-концерт, посветен на видния български пианист и композитор Димитър Ненов, ще се проведе в Балчик на 25 март от 17:30ч. на сцена “Мелницата”.
При извършено на 12.02.2024 г. и 26.02.2024 г. пробонабиране и изследване по показателите от група „А“ от пунктове при крана на потребителя в 08. Зона Оброчище 1, с. Сен