• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

01.11.2013

Имиджов туристически форум се проведе в Добрич


Имиджов туристически форум се проведе на 31 октомври и 1 ноември в Парк – хотел „Изида”, град Добрич. Форумът се организира по проект „Пъстрото лице на Добруджа” и представя разработения нов регионален туристически продукт на общините Добрич, Балчик, Каварна и Добричка. Участие в събитието взеха повече от 20 представители от страната, Румъния и Украйна на туроператори и туристически агенти, представители на туристическия бизнес, неправителствени организации, занимаващи се със свързани с туризма дейности, които ще могат да получат достъп и да ползват разработения нов продукт. За първи път бяха представени разработените в рамките на проекта 15 нови туристически маршрута.
Маршрутите представят туристическия ресурс на новата дестинация „Пъстрото лице на Добруджа“ – слънце, море, красива природа, древно минало и модерно настояще. Те включват повече от 30 природни и културно-исторически обекти, организирани в балансирани и интересни турове, адаптирани спрямо различните типове туризъм за региона – морски, еко, здравен и културно-исторически. Изработени по този начин, туристическите маршрути отговарят на търсенето и очакванията на туристи от различни възрастови групи с разнообразни интереси, като част от тях са особено подходящи за туристите, които вече са гости на черноморските курорти.
В рамките на форума бе представен проект „Пъстрото лице на Добруджа” и разработеното имиджово и продуктово портфолио на дестинацията, както и бяха тествани някои от маршрутите. Форумът е първият от общо три имиджови събития, които ще се проведат в Добрич, след което предстоят участия в международните туристически борси в Лондон, Берлин, Букурещ и София.
Проект „Пъстрото лице на Добруджа” се реализира от Община Добрич с партньори общините: Балчик, Добричка и Каварна, с финансовата подкрепа на Оперативна Програма „Регионално развитие” 2007 - 2013.
Чрез дейностите по проекта, „Пъстрото лице на Добруджа“ ще се налага като туристически бранд на националния и световния туристически пазар.       

При значителен интерес започна участието на Община Балчик в туристическото изложение в датския град Хернинг. В рамките на три дни Общината
Всички 21 общински съветници изразиха несъгласие с възможността в морската акватория да бъдат изграждани възобновяеми енергийни източници.