• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

19.09.2013

Община Балчик се побратими с руския град Тамбов. Днес кметът Николай Ангелов и неговият руски колега Алексей Кондратиев подписаха договор за сътрудничество в присъствието на генералния консул на Русия във Варна Юрий Соловьов, Николай Калинов - президент на Областната търговско-промишлена палата в Тамбов, секретаря на Община Балчик Марияна Ангелова и зам.-кмета Митко Петров.
Преди да положи подписа си кметът Николай Ангелов изрази увереност, че независимо от разликата в мащабите на двата града Общината ще се постарае да бъде равноправен партньор на 300-хилядния руски град. По думите му контактите между градовете няма да бъдат само на ниво официални лица, а ще има културен, спортен и бизнес обмен.
В отговор Алексей Кондратиев каза, че дружбата се определя от отношенията, а не от размера. Той подкрепи колегата си в идеята за широк обмен между двата града и отправи покана към представителите на бизнеса, спорта и културата да посетят Тамбов в скоро време.
След като двамата ръководители подписаха договора, генералният консул Юрий Соловьов приветства присъстващите и обяви, че ще бъде гарант за изпълнение на поетите ангажименти между двата града.

Община Балчик и „Кресметал“ ЕООД организират кампания за събиране на излязло от употреба елетрическо и електронно оборудване. На 21, 22 и 23 ноември 2022 г
Дронамикс ще извършва тестови полети за търговски цели на летище Балчик