• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

04.07.2013

„РибАрт фест“ е името на новия фестивал, който ще се проведе в Балчик. Културният афиш на Фестивалния град на Балканите се обогати с ново събитие с подкрепата на Оперативна програма за развитие на сектор “Рибарство” 2007-2013. Общата стойност на проекта е 271 472,10 лева.
Целта е подобряване качеството на културните ресурси на Община Балчик и популяризиране на природното и културно наследство за превръщането на общината в едно по-привлекателно място за живот, туризъм и инвестиции, чрез интегриране на рибарския сектор, посредством провеждане на форуми на изкуството, свързани с рибарската общност. 
Дейностите по проекта предвиждат провеждане на фестивал в рамките на три дни в НЧ „Паисий Хилендарски 1870“, където ще има музикални изпълнения, ще се прожектират филми, ще се представят изложби, свързани с поминъка на местните жители. Предвижда се и дегустация на рибни специалитети.
Благодарение на проекта, читалището в Балчик ще бъде оборудвано със съвременна сценична техника, нови зрителски столове, видео и аудио апаратура.

Община Балчик ще се включи в кампанията на bTV "Да изчистим България заедно". Събитието ще се проведе на 14 септември, като през деня всеки, които иска да се включи,
През ДСК Директ можете да платите своя данък МПС и други местни данъци и такси към Община Балчик.