• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

23.01.2013

Кметът на Община Балчик Николай Ангелов връчи приз на „Албена” АД като победител в националния конкурс “RELACS – алтернативна енергия в туризма 2013г.”
Наградата е отредена от Агенцията за управление на енергията и е за за отговорно и ефективно управление на енергийните ресурси в туристическия бранш.
Призът прие Маргита Тодорова – директор "Маркетинг и продажби" в дружеството. Тя подчерта, че политиката за енергийна ефективност и използване на алтернативна енергия е водеща в управлението на курорта. Тенденцията е „зелените хотели”, които сега са 11, да стават повече.
От своя страна кметът Николай Ангелов приветства ръководството на „Албена” за водената политика и обърна внимание, че така се помага и на общината, тъй като той е положил подпис под Конвента на кметовете от ЕС, с което декларира готовност за намаляване на производството на вредни емисии, пестене на енергия и се използва такава от възобновяеми източници. С изпълнението на този ангажимент ние очакваме да получим финансиране за реализиране на други проекти, допълни той.
На 8 март, в рамките на традиционното туристическо изложение в Берлин, се очаква да бъде обявен европейският победител в проекта „Релакс”, в който участват 110 хотели от 15 държави.

5 133 са гласувалите за депутати в Народното събрание в община Балчик. Това е 29,49% от имащите право на глас. 4 866 души /29,05%/
Всички членове на 38 секции в община Балчик са били по местата си в началото на изборния ден. Избирателите могат да упражнят правото си на глас чрез машина или върху хартия....