• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

19.11.2012

Кметът на Община Балчик Николай Ангелов ще подпише днес в присъствието на премиера Бойко Борисов и министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов договор за създаване на звено към „Домашен социален патронаж”, чрез което ще се осигурят три нови дейности. Общата стойност на договора е 136 085 лева.  Средствата ще са насочени към безработни лица в трудоспособна възраст, които не са придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст или на професионална пенсия за ранно пенсиониране. Парите ще се усвояват и от жители на общината с трайни увреждания или невъзможност за самообслужване.
В звеното, което ще се създаде, ще бъдат назначени 9 човека за оказване на лична помощ,  10 за изпълнение на комунално-битови дейности и един за оказване на съдействие и подкрепа за социалното включване. В зависимост от нуждите на определените 50 потребители, те ще изпълняват по график почасови социални услуги, според тяхното назначение. Социалните услуги ще се изпълняват от персонал, преминал през предварителен подбор и нает на трудов договор.
Продължителността на проекта е 14 месеца.

Община Балчик ще се включи в кампанията на bTV "Да изчистим България заедно". Събитието ще се проведе на 14 септември, като през деня всеки, които иска да се включи,
През ДСК Директ можете да платите своя данък МПС и други местни данъци и такси към Община Балчик.