• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

Като се премине от културно-архитектурните обекти на гр. Балчик като читалища, исторически музей, етнографски музей, художествена галерия, възрожденски комплекс, училища, църкви, храма на Кибела, късноантичната крепост в кв."Хоризонт", културен център Двореца, ботаническата градина и се стигне до културните прояви в града от различен и разнообразен характер, Белият град с основание може да бъде окачествен и признат с престижната и почитна титла - „Културна перла“ на Северното Черноморие, съчетаваща прекрасна автентичност и нов-модернизиран облик на града.

Освен културна, град Балчик е и фестивална столица на Балканите, събираща на едно място артисти от цял свят и е с тенденция да се превърне в постоянен портал за развитие на култура и многоспектърно изкуство.

Емблематичните за града прояви, както и топлият спомен от преживяното, споделено и съхранено творчество между различни култури и творци от страната и света, оставят незаличим отпечатък и се съхраняват в културния дух на гр. Балчик, придаващ му така наситено-очарователен, вдъховяващ и харизматичен ореол.