• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

публикувано на 16.09.2020 г.

ЗАПОЧВА НАБИРАНЕ НА ПРЕБРОИТЕЛИ ЗА ПРЕБРОЯВАНЕ 2021


От 15 септември започва набиране на преброители и контрольори за предстоящото през януари и февруари 2021 г. Преброяване на населението и жилищния фонд.

В срок до 16 ноември кандидатите трябва да подадат заявление по образец в общината, в която искат да бъдат наети. Документите за кандидатстване ще може да бъдат изтеглени от сайта на Преброяване 2021 (линк към документите) и в сайтовете на общините.


При предстоящото преброяване ще бъдат ангажирани над 23 000 преброители и около 6000 контрольори, които ще преминат специални обучения и ще подпишат декларация за опазване на статистическата тайна на получената информация.

За област Добрич в дейностите по преброяване на населението и жилищния фонд ще са нужни 621 преброители и около 160 контрольори.

По общини са съответно:

Община

Контрольори

Преброители

Балчик

22

79

Генерал Тошево

17

67

Добрич - град

45

200

Добрич - селска част

21

102

Каварна

20

60

Крушари

6

17

Тервел

17

67

Шабла

12

29


Най-подходящи са хора, които имат поне средно образование, занятие в икономическата и финансовата сфера, с технически познания и практикуващи социални дейности и администрация, както и студенти. Разбира се, трябва да бъдат комуникативни. Преброителите ще бъдат с „работно време" от 8.00 сутрин до 20.00 часа вечер, включително събота и неделя. Това е времето, през което те имат право да посещават домакинствата от техния преброителен участък. Преброителите ще се легитимират със служебна карта, издадена от НСИ.

Всеки преброителен участък включва около 200-250 души и 80 жилища. Един контрольор ще координира работата и ще отговаря за няколко преброители. Заплащането на преброителите ще бъде индивидуално и ще зависи от броя на преброените лица, жилища и сгради.


Заявление за кандидатстване за преброител, контрольор и придружител – word

Заявление за кандидатстване за преброител, контрольор и придружител – pdf

Макет на автобиография

Декларация-съгласие по Закона за защита на личните данни - PDF

Заповед за определяне на цени/ставки за извършване на дейностите по Преброяване 2021


Портретна снимка (за паспорт) изпращайте на: snimka@balchik.bg


Прикачени файлове: