• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

10.03.2020

Със заповед на кмета Николай Ангелов в Община Балчик се създава Временен оперативен щаб срещу разпространението на COVID-19. Членовете на щаба имат за задача да организират и координират превантивните мерки за ограничаване разпространението на коронавируса на територията на общината. Тези дейности са съобразени с препоръките на Министерството на здравеопазването и РЗИ-Добрич.
Целта на създаването на щаба е ефективна организация за връзка и сътрудничество между компетентните ведомства и предприемане на навременни действия за недопускане и ограничаване разпространението на инфекцията.
В работата на Временния оперативен щаб са поканени да вземат участие лекари и шефове полицейски управления в Балчик и Албена.
Друга заповед на кмета на Община Балчик визира реда за достъп на граждани до обществените сгради и санитарни мерки в самите учреждения.

Ръководството на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи проведе среща с представителите на местната власт, с директори на училища и социални заведения.
Кино-концерт, посветен на видния български пианист и композитор Димитър Ненов, ще се проведе в Балчик на 25 март от 17:30ч. на сцена “Мелницата”.