• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

17.03.2016

И тази година Община Балчик ще се включи в Международната кампания "ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА", организирана от световната природозащитна организация WWF. Каним гражданите да се включат в кампанията като изключат осветлението си на 19 март 2016 г. от 20.30 часа до 21.30 часа.

"Часът на Земята" е световна инициатива, която привлича вниманието на хората към различни природозащитни проблеми и им дава възможност да заемат активна позиция за решаването им.

През 2015 г. "Часът на Земята" вече е най-популярната световна инициатива с участници от 170 държави и над 7000 града, правителства и бизнеси - обединени в общи послания и действия за природозащита.

Инициативата "Часът на Земята 2016" ще бъде фокусирана към усилията за справяне с климатичните промени. Със символично гасене на осветлението за час, ще обърнем внимание на спешната нужда от действия за ограничаване на климатичните промени.

Ръководството на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи проведе среща с представителите на местната власт, с директори на училища и социални заведения.
Кино-концерт, посветен на видния български пианист и композитор Димитър Ненов, ще се проведе в Балчик на 25 март от 17:30ч. на сцена “Мелницата”.