• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

05.05.2010

Общинското предприятие "БКС" започна миене на улиците в Балчик. Основните пътни артерии - улиците "Георги Бенковски", "Иван Вазов", "Любен Каравелов", "Приморска", "Черно море" и крайбрежната алея, се мият ежедневно. Ръководителят на почистващата фирма инж.Катя Стоянова заяви, че улиците, по които продължава работата за полагане на водопровод и канализация, няма как да бъдат почиствани докато не приключат инженерните дейности.
От началото на месец май има организирано сметоизвозване на територията на всички населени места в община Балчик. За жилищните сгради по селата са закупени нови кофи за смет тип "Мева", а за обществените - осигурените съдове са тип "Бобър". Служителите на "БКС" ежеседмично извозват по график сметта от селата.
В момента фирмата разполага с 8 специализирани сметоизвоващи машини, а скоро предстои да бъде закупен още един нов автомобил. 

Ръководството на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи проведе среща с представителите на местната власт, с директори на училища и социални заведения.
Кино-концерт, посветен на видния български пианист и композитор Димитър Ненов, ще се проведе в Балчик на 25 март от 17:30ч. на сцена “Мелницата”.