• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

01.08.2014

Днес кметът на Община Балчик Николай Ангелов даде ход на ремонта на пътя между селата Дропла, Пряспа и Сенокос. Дългата близо 8 км отсечка от години пречи на развитието на селата заради зейналите огромни дупки по пътя, а жителите им трябваше да обикалят 20 км, за да не трошат автомобилите си на път за областния център Добрич и обратно. Проектът е на стойност 3,655 млн. лева и се финансира по програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите". В приветствието си кметът благодари за съдействието на депутата Сияна Фудулова и сподели, че след много работа в подготовката на проекта, той ще бъде реализиран до есента от фирмата изпълнител "Хидрострой". По думите му това е най-голямата инвестиция на държавата в общински обект до сега. Кметският наместник на село Пряспа Сергей Георгиев разказа, че отсечката, чиито ремонт започна днес, не е била асфалтирана от 1966 година. Заедно с колежката си от Дропла Блага Атанасова се надяват скоро жителите на селата да могат да пътуват до Добрич и Балчик по качествена пътна настилка.

Ръководството на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи проведе среща с представителите на местната власт, с директори на училища и социални заведения.
Кино-концерт, посветен на видния български пианист и композитор Димитър Ненов, ще се проведе в Балчик на 25 март от 17:30ч. на сцена “Мелницата”.