• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

09.10.2009

Днес Общинският съвет даде своето съгласие за включване на Балчик като партньор в проект на румънската община Текиргьол и Държавен културен институт – Културен център „Двореца”.
Проектът е по програма „Трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007-2013” и е наречен „Изкуството в изграждането на архитектурните паркове на Черно море”. Предстои през следващата седмица кметът Николай Ангелов да посети Текиргьол за предприемане на следващите стъпки, свързани с партньорството на Общината в проекта. Съветниците гласуваха отпускането на 3000 лева като дял на Общината в проекта. Очакваните ползи от него са привличане на близо 100 хиляди лева под формата на обучение на кадри в сферата на озеленяването.


Ръководството на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи проведе среща с представителите на местната власт, с директори на училища и социални заведения.
Кино-концерт, посветен на видния български пианист и композитор Димитър Ненов, ще се проведе в Балчик на 25 март от 17:30ч. на сцена “Мелницата”.