• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

"In The Palace"  е най-големият форум за късометражно кино в страната, представящ всички стилове и жанрове на филми с дължина до 27 минути. Основната му цел е да представи и да допринесе за развитието на съвременното киноизкуство в България и в чужбина, създавайки благоприятна среда за млади кинотворци и за утвърдени професионалисти.

Международният филмов фестивал за късометражно кино е първият такъв фестивал в България, финансиран от програма МЕДИА на Европейския съюз. Организира се с любезната подкрепа на Община Балчик, ДКИ КЦ "Двореца" гр. Балчик, Националния филмов център и Министерството на културата на РБ.

Мисията на Международният фестивал за късометражно кино е да промотира професионалната късометражна продукция, да окуражи междукултурното сътрудничество и да популяризира водещите международни тенденции в полето на късометражното кино и аудиовизуалната култура.

Друга водеща дейност е образователната програма, която се състои от разнообразни модули, като майсторски класове, уъркшопи ,семинари и синьо училище за студенти.

Периода на провеждане на фестивала е последните две съботи на месец юни.

www.inthepalace.com