• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

01.06.2021

В рамките на инициативата "Зрението е всичко! Прегледай се!" на 18 юни в Балчик ще се проведат безплатни очни прегледи за деца и възрастни хора.
Националната скринингова кампания е организирана от Български лекарски съюз, Българското дружество по офталмология и Байер България.

Инициативата цели да спомогне за диагностиката на най-честите социално-значими очни заболявания, да популяризира същественото значение на профилактичните прегледи и да информира обществото за важната роля на грижата на очното здраве.

Мобилният очен кабинет на "Зрението е всичко! Прегледай се!" започна тримесечното си пътуване в различни градове на страната на 10-ти май, а кампанията ще продължи до 16 юли 2021 г. Офталмолози ще консултират безплатно деца и възрастни хора на 18 юни /петък/ от 9 до 16 ч. в ТИЦ "Мелницата".

Всеки, който желае, може да се запише за преглед в рамките на работното време на телефон: 057972023 и 0895554206.

Предвид необходимото време за преглед от около 10 минути, вероятно ще могат да бъдат записани между 45 и 50 човека, съобщават организаторите на кампанията.

"Проучваме възможностите за подобряване на инфраструктурата и условията на труд за рибарите, разтоварващи уловите на рибарско пристанище "Балчик".
Община Балчик уведомява, че от 14.04.2022г. отново се приемат заявления за закупуване на абонаментни карти с намаление за вътрешноградския транспорт и/или в района на вилна зона...