• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

24.05.2020

Уважаеми съграждани,

За пръв път на 24 май “Върви народе възродени” няма да звучи по улиците на Балчик. Пандемията промени битието ни, а рестрикциите наложиха отмяна и на традиционното шествие на учениците, на празничните концерти в този ден.

Вярвам, че всички трудности скоро ще отминат, както и вярвам, че всеки от нас носи в сърцето си духа на празника.

Искам да поздравя и да благодаря на ученици и учители, които продължиха да работят и се учат в дните на извънредното положение и след това. Трудностите ни обединяват и ни правят по-опитни и по-силни.

На празника на Балчик се обръщам с благодарност към всички мои съграждани, които проявиха съобразителност и дисциплина през последните месеци.

Постепенно нормалният житейски ритъм се завръща. Улиците на Балчик се оживяват и отново ще посрещаме гости от близо и далеч.

Нека в следващите дни продължим да бъдем така единни, да се пазим и работим за просперитета на красивия ни град!

Бъдете здрави и честит празник!

Николай АНГЕЛОВ
Кмет на Община Балчик

"Проучваме възможностите за подобряване на инфраструктурата и условията на труд за рибарите, разтоварващи уловите на рибарско пристанище "Балчик".
Община Балчик уведомява, че от 14.04.2022г. отново се приемат заявления за закупуване на абонаментни карти с намаление за вътрешноградския транспорт и/или в района на вилна зона...