• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

22.10.2019

Строителството на комплекса за отдих и спорт се намира в периферията на урбанизираната зона и в непосредствена близост до възстановената неотдавна Късноантична и средновековна крепост. Проектът се изпълнява чрез финансиране от МИГ "Балчик - Генерал Тошево" по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020. Паркът ще има обособени алеи и площи за детски игри. Ще бъде озеленен с различни видове растителност. Общата стойност на строителните дейности е 244 419.36 лева без ДДС. Вторият етап в изграждането на зоната в ж.к. "Балик" включва създаване на места за спорт на стойност 390 000 лева. Финансирането за нея ще дойде от Програма за морско дело и рибарство. В нея ще се изгражда игрище за футбол с изкуствена трева и такова за тенис на корт. Инвестицията на двата етапа е част от мащабен проект за цялостно оформление на паркова и спорна зона в ж.к. "Балик". Следващите етапи ще включват изграждане на спортен център, скейтборд зона и игрища за волейбол и баскетбол.

На своето първо заседание Общински съвет Балчик избра Николай Колев за свой председател. Колев е от групата на БСП в новоизбрания съвет. Гласовете за него надделяха над...
Досегашният кмет на община Балчик Николай Ангелов остава на поста си, след като във вчерашния изборен ден 4984 гласоподаватели дадоха вота си за него.