• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

11.09.2019

38 табла с общо 60 сгради, повлияни от архитектурното течение "Баухаус", ще бъдат показани в изложбата "Школата Баухаус и архитектурата на българското Черноморие". Експозицията ще бъде открита на 12 септември от 18.00 часа в Художествената галерия. Изложбата ще бъде официално открита от главния архитект на Варна - Виктор Бузев и проф. Росица Никифорова. В нея могат да се видят обекти в духа на стила "Баухаус" на територията на градовете Балчик, Бургас, Варна, Несебър и Созопол. По-късно пред публиката проф. Росица Никифорова и арх. Мина Георгиева ще прадставят и книгата "Школата Баухаус и архитектурата на българското Черноморие". Изданието е двуезично с изследователски студии на четирима автори. Съдържа 428 илюстрации и ценни архивни документи на характерни сгради от Балчик, Бургас, Варна, Несебър и Созопол, които са били посторени през 30-те и 40-те години на XX век.

Проектът е подкрепен от Фонд "Култура" и Община Варна.

Приключва ремонтът на пътя за Тузлата. След като там бе положен асфалт от отклонението на главния път за Каварна до Рехабилитационната болница, в момента се изграждат...
Днес Балчик отбелязва 79 години от освобождението от румънска окупация. Празникът започна с церемония по издигане на националния флаг на Република България.