• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

15.05.2018

Община Балчик кандидатства по проект за изграждане на мрежа за безжичен достъп до интернет на публични места. В специално изградения портал на инициативата WiFi4EU днес точно в 14.00 ч. българско време бе отворена процедурата за кандидатстване. Секунди по-късно ресорната дирекция в администрацията се похвали с успешно подаване на документите по електронен път. По-рано днес от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията обявиха, че предимство в обработката на документи ще имат общините, подали първи заявките си.
В очакване на ваучери на стойност 15 000 евро за създаване на точки за публичен достъп на обществени места са близо 17 000 европейски общини.
В проекта на администрацията на Балчик е предвидено да има безплатен WiFi достъп по  крайбрежната алея до Двореца, както и изграждане на хотспот на всички етажи в Туристическия и информационен център "Мелницата".
Общата стойност на европейско субсидиране е 120 милиона евро, с които се очаква да бъдат финансирани 8000 общини от държавите-членки на ЕС.
Продължителността на проекта ще бъде 3 години, в които местната власт ще заплаща достъпа до интернет, а сумата по проекта ще служи за изграждане на мрежа и поддържане на хардуера.

В навечерието на 140 години от създаването на Българския Червен кръст
На последното си заседание Министерски съвет предостави на Община Балчик правото на управление върху два имота публична държавна собственост за изпълнение