• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

15.05.2018

Община Балчик кандидатства по проект за изграждане на мрежа за безжичен достъп до интернет на публични места. В специално изградения портал на инициативата WiFi4EU днес точно в 14.00 ч. българско време бе отворена процедурата за кандидатстване. Секунди по-късно ресорната дирекция в администрацията се похвали с успешно подаване на документите по електронен път. По-рано днес от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията обявиха, че предимство в обработката на документи ще имат общините, подали първи заявките си.
В очакване на ваучери на стойност 15 000 евро за създаване на точки за публичен достъп на обществени места са близо 17 000 европейски общини.
В проекта на администрацията на Балчик е предвидено да има безплатен WiFi достъп по  крайбрежната алея до Двореца, както и изграждане на хотспот на всички етажи в Туристическия и информационен център "Мелницата".
Общата стойност на европейско субсидиране е 120 милиона евро, с които се очаква да бъдат финансирани 8000 общини от държавите-членки на ЕС.
Продължителността на проекта ще бъде 3 години, в които местната власт ще заплаща достъпа до интернет, а сумата по проекта ще служи за изграждане на мрежа и поддържане на хардуера.

Община Балчик уведомява, че от 08.02.2019 г. отново се приемат заявления за закупуване на абонаментни карти с намаление за вътрешноградския транспорт и/или в района на вилна зона...
Първа работна среща на съвместния екип на проект „Синергия на природата и културата – потенциал за развитие на трансграничния регион“