• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

27.02.2018

Утре е неучебен ден за учениците от всички училища на територията на община Балчик. Със заповед, подписана от зам.-кмета Митко Петров, днес е неучебен за учениците от селата Сенокос, Соколово и Оброчище. Причина за това е затворените пътища от републиканската пътна мрежа.
В Балчик основните улици се почистват и обработват с пясък и сол. От сутринта се работи и за разчистване на второстепенните улици. Отворен е пътят в посока Албена, Тузлата и в местността "Кулака".
Работи се по осигуряването на достъп до Гурково, Дропла и останалите села от общината.
Към 10 часа пътят, свързващ Добрич с Балчик, бе отворен само за допускане на специализиран автомобил, който да превози болните за хемодиализа от Шабла до областния център. 6 човека от Балчик и 3 от близките села ще бъдат транспортирани с него за кръвопреливане.
Към този момент няма постъпили сигнали за бедстващи хора, за липса на вода или електричество. Дежурните екипи работят денонощно за отстраняване на възникнали аварии.
В случай на нужда, гражданите могат да се обаждат на телефон 112 или 0579 71077.

Оригинални плакати на Кристо и Жан-Клод са подредени в Художествената галерия на Балчик. Изложбата е от колекцията на Фестивала "Процес-Пространство" и ще бъде открита тази...
С концерт на клавирното дуо Аглика Генова и Любен Димитров днес се открива дванадесетото издание на фестивала "Дни на класиката в Балчик".