• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

27.02.2018

Утре е неучебен ден за учениците от всички училища на територията на община Балчик. Със заповед, подписана от зам.-кмета Митко Петров, днес е неучебен за учениците от селата Сенокос, Соколово и Оброчище. Причина за това е затворените пътища от републиканската пътна мрежа.
В Балчик основните улици се почистват и обработват с пясък и сол. От сутринта се работи и за разчистване на второстепенните улици. Отворен е пътят в посока Албена, Тузлата и в местността "Кулака".
Работи се по осигуряването на достъп до Гурково, Дропла и останалите села от общината.
Към 10 часа пътят, свързващ Добрич с Балчик, бе отворен само за допускане на специализиран автомобил, който да превози болните за хемодиализа от Шабла до областния център. 6 човека от Балчик и 3 от близките села ще бъдат транспортирани с него за кръвопреливане.
Към този момент няма постъпили сигнали за бедстващи хора, за липса на вода или електричество. Дежурните екипи работят денонощно за отстраняване на възникнали аварии.
В случай на нужда, гражданите могат да се обаждат на телефон 112 или 0579 71077.

В навечерието на 140 години от създаването на Българския Червен кръст
На последното си заседание Министерски съвет предостави на Община Балчик правото на управление върху два имота публична държавна собственост за изпълнение