• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

06.10.2017

Кметът на Община Балчик Николай Ангелов приветства българите, живеещи в Молдова. Той участва в ХІІІ-та среща на българските медии в чужбина, организирана от Българската телеграфна агенция в молдовската столица Кишинев. Пред журналисти от различни краища на света той разказа за развитието на Балчик и региона и акцентира върху домакинството на Белия град на Международния форум "Българско наследство". "Неговата цел, обясни той, е не само да събере българите от Украйна, Молдова и други краища на света, а и да стимулира научни изследвания, да провежда дискусии, да архивира и популяризира събраното."
В рамките на три дни форумът в Кишинев се откри и провежда с активното участие на молдовския президент Игор Додон и вицепрезидента на Република България Илияна Йотова. В него се включиха академик Антон Дончев, журналисти, членове на СЕМ, председателите на Агенцията на българите в чужбина, Държавната агенция за закрила на детето, представители на бизнеса и ректорите на няколко български университета.
На провелата се днес дискусия журналисти от Западните покрайнини и на българите от Украйна и Молдова благодариха за това, което Балчик прави за тях. От своя страна кметът Николай Ангелов отправи покана за участие на български състави и творци във фестивалите и културните събития, организирани в Община Балчик.

В навечерието на 140 години от създаването на Българския Червен кръст
На последното си заседание Министерски съвет предостави на Община Балчик правото на управление върху два имота публична държавна собственост за изпълнение