• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

06.10.2017

Кметът на Община Балчик Николай Ангелов приветства българите, живеещи в Молдова. Той участва в ХІІІ-та среща на българските медии в чужбина, организирана от Българската телеграфна агенция в молдовската столица Кишинев. Пред журналисти от различни краища на света той разказа за развитието на Балчик и региона и акцентира върху домакинството на Белия град на Международния форум "Българско наследство". "Неговата цел, обясни той, е не само да събере българите от Украйна, Молдова и други краища на света, а и да стимулира научни изследвания, да провежда дискусии, да архивира и популяризира събраното."
В рамките на три дни форумът в Кишинев се откри и провежда с активното участие на молдовския президент Игор Додон и вицепрезидента на Република България Илияна Йотова. В него се включиха академик Антон Дончев, журналисти, членове на СЕМ, председателите на Агенцията на българите в чужбина, Държавната агенция за закрила на детето, представители на бизнеса и ректорите на няколко български университета.
На провелата се днес дискусия журналисти от Западните покрайнини и на българите от Украйна и Молдова благодариха за това, което Балчик прави за тях. От своя страна кметът Николай Ангелов отправи покана за участие на български състави и творци във фестивалите и културните събития, организирани в Община Балчик.

Община Балчик уведомява, че от 25.07.2018г. се приемат заявления за закупуване на абонаментни карти с намаление за вътрешноградския
За девети пореден път Балчик ще събере почитателите на музиката с таланти от европейската сцена в най-голямото музикално събитие в региона "Дни на класиката в Балчик".