• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

20.07.2016

На 22 юли, петък, от 21 часа на новата лятна сцена, издигната на плажната ивица между морето и Двореца на Кралица Мария, Държавна опера Варна ще представи мюзикъла „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха”. Красивата музика на Андрю Лойд Уебър ще изпълни по неповторим начин това място, където преди век кралицата – ценителка на изкуствата, е събирала своя артистичен кръжец от художници, архитекти, поети. Знае се също, че тя е изповядвала бахайството, което вярва в един общ Създател Бог и в единството на цялото човечество. Точно тук сега ще бъде пресъздадена древната еврейска притча за Йосиф и неговите братя, която разказва за доброто и злото и как съдбата въздава справедливост. 


Режисьорският, подчертано съвременен прочит, е на проф. Светозар Донев, дирижира Страцимир Павлов, художник Иван Токаджиев, хореограф Светлин Ивелинов. В главната роля ще се изяви солистът на Държавна опера Варна Борис Луков. Вяра Железова ще му партнира като Раказвачката, Свилен Николов като Фараонът, Велин Михайлов като Юда, Людмил Петров като Рувим и др.

Дирекция "Социално подпомагане" приема заявление-декларация от желаещите да получат еднократна финансова подкрепа за отопление.
Районна избирателна комисия Добрич разполага с пет демонстрационни машини с инсталиран софтуер за пробно гласуване за предстоящите избори за президент, вицепрезидент и...