• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

30.07.2015

Заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков и кметът Николай Ангелов прерязаха днес лентата на новопостроената претоварна станция за отпадъци в местността "Момчил" край Балчик. В церемонията участваха кметът на Община град Добрич Детелина Николова и областният управител Маргарита Новоселска.
Станцията е част от голям проект за управление на отпадъците в региона и ще обслужва общините Балчик, Каварна и Шабла. Очаква се тя да приема над 12 000 тона отпадъци на година, от които на линията за сепариране ще се обработват над 10 000 тона.
На претоварната станция има изградена площадка за зелено компостиране, което препдолага разделно събиране на биоразградими отпадъци от паркови зони, дървета, храсти и междублокови пространства. Годишното производство на компост в станцията ще бъде 800 тона.
Строителството на станцията край Балчик приключи бързо и в края на миналата година тя беше завършена, отбеляза кметът Николай Ангелов в приветствието си. Той сподели пред присъстващите, че скоро ще бъде рекултивирано и старото депо за отпадъци, а новите ще се обработват по съвременен начин.

"Проучваме възможностите за подобряване на инфраструктурата и условията на труд за рибарите, разтоварващи уловите на рибарско пристанище "Балчик".
Община Балчик уведомява, че от 14.04.2022г. отново се приемат заявления за закупуване на абонаментни карти с намаление за вътрешноградския транспорт и/или в района на вилна зона...