• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

24.03.2015

Сто велосипеда получи Община Балчик. Колелата пристигнаха с тир от Румъния и са по проект “Черноморски велосипед – Диверсифициране на туристическите услуги в трансграничния регион Констанца – Балчик чрез велосипеди BSB”.
Утре ще приключи изграждането на шестте велостоянки, три от които са разположени в Балчик и по една във вилна зона „Фиш-фиш“, Албена и Кранево. Станциите са напълно автоматизирани. Те ще имат информационен дисплей и ще са с няколко нива на защита.
Стоте велосипеда ще се ползват от туристи, както и от местните жители и ще се въведат в експлоатация в началото на летния сезон. Според проекта, който е на стойност над 500 хиляди лева, колелата ще бъдат давани под наем, като това лято велосипедистите няма да заплащат за услугата.
В програмата за развитие на туризма са предвидени средства за възстановяване на велоалеята между Балчик и Албена.
В община Констанца се реализира огледален проект, чрез който са изградени 24 велостоянки.

"Проучваме възможностите за подобряване на инфраструктурата и условията на труд за рибарите, разтоварващи уловите на рибарско пристанище "Балчик".
Община Балчик уведомява, че от 14.04.2022г. отново се приемат заявления за закупуване на абонаментни карти с намаление за вътрешноградския транспорт и/или в района на вилна зона...