• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

02.10.2013

Балетна формация "Данс" при Народно читалище "Паисий Хилендарски" участва в открития днес международен детски фестивал "Хоро от перли", който се провежда в побратимената на Балчик турска община Армуталан. Танцьорките, ръководени от хореографа Евгения Кирилова, ще имат своята първа изява на сцена утре.
Армуталан е част от морския курорт Мармарис и всяка година в началото на октомври събира стотици деца от различни държави. Тази година представители на 11 страни, сред които България, Германия, Румъния, Грузия, Русия, Турция и други ще представят своето изкуство на сцена.
След като откриха официално фестивала днес, кметовете на Армуталан - Мухамет Юнлю, на Балчик - Николай Ангелов и на германския град Боксберг - Роналд Трунш прерязоха лентата на новия "Парк на приятелството" в Армуталан.

Два самолета Су-25 ще отправят авиационен поздрав към жителите на Балчик утре. На 8 октомври военното летище в Белия град ще отбележи 80 години от създаването си.
Във връзка с предстоящите избори за президент и вицепрезидент на републиката и за народно събрание на 14.11.2021год. Ви уведомяваме, че има промяна в адреса на шест избирателни...