• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

16.05.2013


В ОУ „Антим I“ в Балчик се проведе церемония по финализиране на проект за подобряване на базата и училищния двор със средства от правителството на Япония. На празника присъстваха кметът на Община Балчик Николай Ангелов, г-жа Саяко Оцу – втори секретар в посолството на Япония у нас, Стефка Гечева – и.д. областен управител и Радослав Станолов – главен експерт от МИЕТ.
Договорът на стойност 130 хиляди лева е дофинансиран със средства от местния бюджет, с които се оборудва актовата зала на училището с 80 места, ремонтираха се тоалетните, осигуриха се индивидуални шкафчета на учениците. С дарените пари се обособи кът за отдих в зелените площи на училището, обзаведе се библиотеката и учителската стая. Благодарение на проекта се инвестира и в училищния стол и готварска работилница.
В приветствието си днес г-жа Саяко Оцу напомни, че средствата са отделени от данъците на японския народ и призова двустранните отношения с България да продължат в приятелски дух.

Анкета за разработване на План за интегрирано развитие на община Балчик за периода 2021-2027 г.
През месец септември стартират обучения на територията на МИРГ Шабла-Каварна-Балчик за по-ефективно изпълнение на извършваните от рибарите дейности,