• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

03.02.2012

Представители на различни институции и туроператори участваха в кръгла маса, свързана с кандидатстването на Община Балчик по проект „Пъстрото лице на Добруджа”. Инициативата е част от схема на ОП „Регионално развитие” - „Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите" и се реализира съвместно с общините Добрич, Каварна и Добричка. Максималната сума за финансиране е 500 хиляди лева.
В присъствието на Надежда Петкова – заместник-кмет на Община Добрич и Красен Русев - директор на Европейския институт за културен туризъм, бяха дискутирани различни предложения, които могат да спомогнат за реализирането на проекта. Споделена бе идеята за създаване на информационни табели, които да показват на туристите важните обекти, както и местоположението на хотелите, които могат да бъдат посетени в съответния град, създаването на софтуер, генериращ маршрути по зададени данни като бюджет и предпочитания, да бъде организирана работна група, която да събира идеи за подходящи туристически обекти и други.

С писмо на Регионалната здравна инспекция до началника на Регионалното управление на образованието
Със заповед на д-р Светла Ангелова, директор на Регионалната здравна инспекция, грипната ваканция за учениците от общините Добрич и Балчик се удължава до края на седмицата.