• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

21.12.2011

Община Балчик получи 32 млн. лв., с които ще се извърши реконструкция и модернизация на пречиствателната станция за отпадъчни води от Кранево и от курортен комплекс „Албена”.
Договорът за финансиране на проекта бе подписан днес от кмета Николай Ангелов и министър Нона Караджова в присъствието на премиера Бойко Борисов, който заяви: „За последните години, правителството успя да ускори реализацията на проекти в областта не само на пречистването на водите, но и във водоснабдяването на населението. Водата ще бъде един безценен ресурс през следващите десетилетия.”
След подписването на договора кметът Ангелов коментира, че това е поредният проект,  който ще повиши стандарта на живот на жителите на общината, ще създаде условия за качествено обслужване на туристите и ще насочен към опазване на околната среда.

Със заповед на д-р Светла Ангелова, директор на Регионалната здравна инспекция, грипната ваканция за учениците от общините Добрич и Балчик се удължава до края на седмицата.
Общинският съвет прие внесения от кмета Николай Ангелов сборен бюджет на Община Балчик за 2020 година. Рамката за приходи и разходи е в размер на 25 537 000 лева.