• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

21.09.2011

С тържествена церемония за издигане на националния флаг започна празничния за балчиклии 21 септември. Днес се навършват 71 години от връщането на Балчик в пределите на България и освобождението на жителите от румънска окупация.
В тържествена обстановка пред Паметника на героите, паднали за Отечеството, кметът Николай Ангелов прочете слово, в което определи 21 септември като "денят на народното възкресение, белязал края на една страшна Голгота и положил началото на възраждането на българския национален дух."
Венци и цветя бяха положени от името на Община Балчик, командването на ВМС, политически партии и организации, от граждани.
Празникът ще продължи в следобедните часове със спортни състезания и младежко парти, наречено "Оставаме в Балчик" с гости "Дийп Зоун Проджект".

389 броя нови метални контейнери с вместимост 1100 литра се разполагат в жилищните райони на община Балчик. Те бяха закупени по договор в края на миналата година.
Електромобил Sevic 500 с надстройка Pick up бе закупен от Община Балчик. Товарното превозно средство се експлоатира от общинското предприятие БКС и е закупено с финансова помощ от...