• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

28.07.2011

По покана на кмета на Община Балчик Николай Ангелов днес се проведе първа среща на представителите на политическите сили във връзка с предстоящите избори. На събирането присъстваха упълномощени представители на ГЕРБ, Коалиция за България, НДСВ, Атака, Синята коалиция и ДПС, които трябваше да определят състава на Общинската избирателна комисия.
Кметът разясни, че ОИК ще бъде от 17 члена, като разпределението е следното: осем участници от  ГЕРБ, трима от Коалиция за България, трима от ДПС, по един от Атака, Синята коалиция и НДСВ.
Предложенията на партиите се разглеждат от комисия, назначена от кмета Николай Ангелов, която трябва да установи валидността на документите. Едно от изискванията е членовете на комисията трябва да бъдат с висше образование.
Кметът предложи комисията да има председател от ГЕРБ, заместник-председател от БСП и секретар от ДПС.
До консенсус не се стигна, тъй като представителят на ГЕРБ поиска и заместник-председателя на комисията да е от неговата партия.
Участниците в срещата се съгласиха консултацията да продължи в понеделник от 16.00ч, когато се очаква ръководният състав на ОИК да стане ясен.

Интересът към новата услуга на общинската служба "Домашен социален патронаж" расте. Това каза ръководителят на институцията Нели Иванова.